среда, 27. фебруар 2013.

МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?


Београд – По свим изворима информација, МУП Србије је јуче извршио хапшење на окупираним територијама и спровео ухапшеног у Централну Србију.
Влада Србије је тренутно заузета пословима које немају везе са заштитом народа и државе, па на ова питања и не одговарају. Замислите да је Република Српска Крајина независна и да МУП Хрватске уђе у РСК да ухапси Хрвата који је у самоодбрани пуцао на припаднике НАТО у РСК и да га одведе у Загреб да му суди због тога? Свакако незамисливо.
Већ се јављају напредњачки гласови који у новој велеиздаји виде неку невиђену стратегију. Коментатори Васељенске Телевизије имају своје виђење овог догађаја.
Небојша Малић, политички аналитичар:
Nebojsa Malic3 МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Небојша Малић
Б92 недавно емитује „Инсајдер“ који оптужује Србе на северу Космета за „патриотску пљачку.“
Онда у Београд дођу Хилари Клинтон и Кетрин Ештон и кажу да је за њих „Косово“ независна држава и да о томе нема разговора: Србија има само да извршава заповеђено.
Председник и премијер се смешкају као блесави и кажу да ће народу да саопште платформу за Космет када је виде (значи, они је не пишу).
А онда МУП, под директном контролом премијера, хапси човека због наводног напада на КФОР – пошто је, изгледа, самоодбрана Срба злочин.
Кад се све ово сабере, закључак је неизбежан: и ова власт је слуга страних фактора и спрема предају Космета, односно издају Србије.

Александар Павић, политиколог:
МУП Србије хапси Србе по Космету. Да ли хапси и Шиптаре? Знамо одговор – не хапси.
aleksandar pavic МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Александар Павић
Да ли тзв. међународној заједници смета „присуство српских безбедносних снага“ када се хапсе Срби?
Знамо и тај одговор – не. Да ли би им сметало када би МУП Србије хапсио Хашима Тачија? На то не вреди ни одговарати, у тренутку када се „развија хемија“ између њега и Дачића.
Питање за МУП Србије: да ли је Славољуб Јовић већи криминалац од Тачија? Да ли би можда требало да буде толики криминалац као Тачи – касапин и убица – па да стекне исто поштовање какво има Тачи у очима Министра унутрашњих послова Дачића, „Кети“ Ештон и Хилари Клинтон?
Одговор – позитиван, под условом да је, као што је то био никарагвански диктатор Сомоза, „њихов (тј. амерички) кучкин син“.
Шта све ово значи? Исто што значи и од 1945: Срби против себе имају не само Запад, већ и сопствену државу.

miroljub petrovic 3 МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Мирољуб Петровић
Мирољуб Петровић, Ценар за Природњачке Студије:
Не знам шта још треба да се деси па да престанемо да се ишчуђавамо због онога што нам се дешава.
Србија је под окупацијом исто као и 1941. и то од стране истог окупатора, само што нам је окупатор сада увео демократију (систем по коме свака будала може да одлучује о судбини државе) и поробио нас горе него 1941. – и то духовно, па наивчине верују да смо слободна држава.
Зоран Виторовић, новинар: Шиптари признају Резолуцију 1244 ?
Уколико су тачне информације да је МУП Србије започео хапшења по Космету то  онда  отвара цели низ питања  која су директно  везана  за “преговоре “ између Владе Србије и представника Приштине.
Да подсетим, према Резолуцији УН-а  1244 а и Кумановском споразуму на “Космет треба да се врате представници војске и полиције Србије”.  Да ли  чињеница да се представници МУП Србије сада појављују у улози извршилаца хапшења значи да су Тачи & камаради прихватили Резолуцију 1244 ?
Zoran Vitorovic izdvojena МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Зоран Виторовић
Да ли ће МУП Србије сада да хапси и Албанаце оптужене за ратне злочине и трговину органима по дубини Косова и Метохије? Или је “цела ујдурма” покривена папирима “о међудржавној сарадњи два министарства унутрашњим послова?”
Уколико је реч о прихватању Резолуцији УН 1244, то  значи да је притисак “Руског фактора” у међународним односима страховит, па и у случају даље судбине Космета. Ако се  испостави да је  реч о “сарадњи два министарства “ – то би био преседан са несагледивим последицама по државу Србију!
Правно гледано тај преседан може бити и кључна “карта” шиптара којим ће се махати у стилу “да је  ето и Србија као држава признала независно Косово, а да је све урађено у складу са ЕУ стандардима о добросуседској  сарадњи полиција”.
Премијер Србије Ивица Дачић, који је уједно и министар МУП-а, требало би јавно да се огласи и каже на основу којих правних или законских одредби су припадници МУП-а хапсили по Косову  ..пре него што буде касно!

Миле Арнаут, привредник:
Најтеже је било издати себе први пут, свака даља издаја је “нормална” ствар. Па нису блесави американци да прљају своје руке када имају оне који раде далеко боље него што би то урадили они сами. Србе на Србе је проверена тактика. Шта би жандармеријо са оном твом заклетвом у којој се кунете Косову? Је ли то из срца или још једна фарса?
Толико сте је из срца говорили да сам одмах знао да је инструментализована од некога. А ко је тај? Да ли је ово урађено по налогу Председника државе или се неки делови безбедносних служби одметнули…видећемо врло брзо. Не треба заборавити да многи у тој служби раде за стране службе па тако се лако може десити да “искомпромитују” Србију, наравно, по налогу Запада.
Mile Arnaut МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Миле Арнаут
Сетимо се само “Шкорпиона” које је Милошевић оптужио да раде за Французе, а ми Срби смо се томе смејали. Ипак се на крају испоставило да су радили по налогу француске обавештајне слузжбе. Овако је Жандармерија доказала да она “влада” на северу Косова и сада је дала “доказ” државама које пропадају да су у праву да тамо владају српске безбедоносне структуре што ће свакако имати озбиљних последица. Ако буде ћутање на Западу, значи да је то налог Клинтонове и Ештонове. Српске обавештајне службе немају права бити на својој територији, али зато њихове западне обавештајне службе имају право и да буду тамо и да се шире. Какав идиотски безобразлук.
Него, народе мој српски, измучени, биће Вам најбоље да сваког за кога знате да ради за српску полицију по хитном поступку протерате са Косова или уколико неће да оду да их пријавите КФОР-у и ЕУЛЕКС-у. Тек када останете сами можете искрено и без бојазни да се суочите са КФОР-ом, ЕУЛЕКС-ом и шиптарским екстремистима. Овако ћете добити метак у леђа. Немојте се бојати, бићете јачи.
То Вам говорим искрено и из искуства из РСК. Када нам је било кључно питање опстанка, безбедносне структуре су нам удариле нож у леђа и нанеле срамоту која се не може упоредити ни са једним догађајем у нашој историји. На Вама је да изаберете спас или пропаст.
Србија је пропала, она не постоји, од свега у њој је још остала политика, празне речи и пропала економија.
Гледајући вечерашњи дневник, сасвим сам сигуран да иза ове акције стоји власт. Није било једне једине речи о овом догађају хапшења на Косову.

Остоја Симетић, Српски Културни Клуб:
Уколико је вест тачна, то не би било први пут да се „српска“ полиција ангажује у интересу косметских Арбанаса и западних агресора. Сетимо се разбијања барикада и блокаде алтернативних прелаза од пролетос! То показује континуитет са политиком претходне владе.
Ostoja Simetic izdvojena МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Остоја Симетић
Дакле, једина константа косовскометохијске политике јесте испуњавање захтева Брисла и Вашингтона у циљу добијања такве бесмислице као што је (условни?) датум за отпочињање преговора о чланству у Европској унији.
Ово вероватно неће остати усамљен инцидент. Ваља нам очекивати усаглашену медијско полицијску харангу на Србе који одбијају да се повинују Вучићевој опсесији о уласку у ЕУ. Још приликом разбијања СРС, напредњаци су преузели неке обавезе према Западу у вези са Косовом, слично као и Дачић пре уласка у бившу владу и добијања награде за најевропљанина. Обећања такве врсте не могу да се не испуне, јер су дата опасним људима.
Сада ће покушати да остатку Срба огаде одбрану Косова, причом о тобожњим криминалцима и шверцерима који се тамо гоје и богате, док централна Србија грца у сиротињи и незапослености.
Покушаће да окрену Србе против Срба, како се народ не би бунио против њиховог, сва је прилика, скорог фактичког признавања „територијалног интегритета Косова“.

Јелена Бркић, привредник:
Ових дана често чујемо како ће се питање Косова решити за време мандата ове владе. Да не кажем глуп, али само недовољно мудар човек може да помисли да се питање Косова икада може решити.
Jelena Brkic МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Јелена Бркић
Са једне стране, косовска земља је натопљена крвљу наших предака и зато ће српска душа осећати њен зов све док и последњи Србин хода овом планетом, ма колико се трудили да убију нашу традицију, културу и веру.
Са друге стране, нажалост, Србија и Косово су одувек били поприште сукоба источне и западне цивилизације, па ће тако и остати. У складу са снагом и моћи једне или друге, али и у складу са капацитетима, знањем и орјентацијом српских представника на власти, Срби ће се враћати и одлазити са Косова, али га никада неће заборавити и оставити.
Садашњи државни врх не показује да има довољно капацитета и знања, а из орјентације да „ЕУ нема алтернативу“ можемо закључити да ће њихово „решење“ за Косово, али и остала важна државна питања (попут катастрофалног држаног дуга или скоро непостојеће војске), оставити будућим генерацијама само нагомилане проблеме.
И зато, све док Србија не добије владу која ће интерес својих грађана ставити испред задовољства било које које стране силе, вршиће се прогон свих срба који мисле и раде другачије, живели они у Војводини, Шумадији, окупираном Косову или било где у Србији.

Драгослав Павков:
Хапшење г. Јовића отвара неколико питања: Је ли у питању преседан и чињење услуге КФОР и ЕУлексу или је реч о својеврсној кохабитацији два супротстављена друштва и полиција као њихових истакнутих фактора.
Ако је (као што сумњам) у питању прво – реч је о подилажењу страном фактору и снисходљивости србијанских власти која је уобичајена када та власт буде притерана у ћошак. За сада, сви режими од 2000-те до данас успешно балансирају између снисходљивости и сервилности, и добро пазе да већину грађана не доведу у стадијум који би се могао назвати „очајањем“ – када се расположење грађана не би могло контролисати ни једним ненасилним методом.
Dragoslav Pavkov МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Драгослав Павков
У случају да је реч о „кохабитацији“, то је такође очекивано – и могло би се условно поздравити као  признање „међународне заједнице“ да Србија на Косову и Метохији има легитимитет – макар у смислу да МУП Србије има право да хапси. Са друге стране, подржавам провокацију ДСС која министра унутрашњих послова и председника Владе пита хоће ли сада МУП ухапсити и неке Албанце оптужене за злочине над Србима.
Наравно – од тога неће бити ништа, јер нико „кога се тамо пита“ неће дозволити да се Албанци претерано узнемиравају; не јер су много јаки, већ јер смо ми много разједињени. Ми нисмо способни да изнедримо никаквог Аљбина Куртија, код нас је једноставно превише „мислилаца“ а премало физикалаца.
Нешто о томе  говорио је А. Тијанић (и сам косметски „мислилац“) на предавању на ФПН, па је увредио студенте. А суочавање са самима собом и свест о сопственим потенцијалима је основ за сваку акцију.

Драгомир Анђелковић:
Деловање српске полиције на северу Косова, само по себи је позитивно. Ради се о потврди суверенитета српске државе. Но, трагично је када су такве акције усмерене против браниоца српског народа на Косову и Метохији. Да није било одлучног деловања тамошњих Срба када су приштинске паралелне институције покушале да заузму административне прелазе на северу Косова – односно пошто је КФОР пробао да одради посао који терористи тзв. ОВК у униформама специјалне полиције Косова нису успели да одраде – и преостала слободна српска територија на КиМ-у била би окупирана. Народ, предвођен одлучним и храбрим људима, успео је бар да заустави даљи негативни развој догађаја, када су већ приштински агресори успели да постигну почетни резултат у вези са административним прелазима.
Dragomir Andjelkovic Profil МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Драгомир Анђелковић
Србија није у стању директно да интервенише у корист нашег народа на Косову и Метохији, али је он бар на северу показао да је у способан да се самостално одбрани. Довољно је да му Београд не одмаже, односно да обезбеди тек неопходна финансијска средства за нормалан рад српских институција на КиМ-у. Стога евроатлантски центри моћи врше притисак на Београд да ослаби позиције Срба на северу Косова, како би они били „кооперативни“ током даљег преговарачког процеса. Срамно је ако актуелна власт у томе буде учествовала, а оно што се десило са Славољубом Јокићем нажалост указује на такав развој догађаја.
Чак и ако се ради о тактичком потезу – срачунатом на куповину времена и добијање неких уступака тиме што би се демонстрирала спремност да се процесуирају они који су се усудили да додирну „светост“ КФОР-ових окупационих снага – понашање српског МУП-а и тужилаштва потпуно је неприхватљиво. Национални интереси се не штите жртвовањем оних који су се за њих храбро борили. А плашим се да се у поменутом случају радило о нечему и горем: директном удару на националне интересе. За то су сигурно одговорни многи у власти, али с обзиром да се радило о акцији жандармерије, за сада је први (али не и једини) на тапету онај политичар који води МУП и владу. Тим пре што је његова нападна патриотска реторика током кампање у највећем раскораку са оним што се сада дешава.
Баруштина саздана од лажи и двојног морала у којој се ваљамо, постаје толика да смо на корак од тога да се у њој удавимо. Крајње је време да о томе размисли – макар због себе ако не и државе – и велики део наших сународника који тренутно делују као да су заинтересовани само за егзистенцијална питања, односно да су равнодушни према националним проблемима. Озбиљна држава штити економско-социјалне интересе грађана колико и националне, а неозбиљна није у стању да ишта добро уради. Отуда, Србија која би се одрекла Косова не би била у стању ни да обезбеди бољи живот својим преосталим грађанима.

Весна Веизовић, публициста:
Vesna Veizovic 3 МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Весна Веизовић
Шта се друго може очекивати од човека који целу Србију покушава да удави у својој чаши вискија, док изводи реперетоар од двадесет шест песама забављајући своје потчињене који играју по том ритму?!
Дакле, ништа друго сем оваквих немилих догађаја не можемо ни очекивати од оваквих структура.
Једино што још можемо добити од њих јесте, да након признања да лажу на три стране, нађу и четврту за лагање, ако је уопште и има.
Међутим као што видимо, само на једном примеру – не добијања кредита из Расијанске Федерације, како се окончава њихова „политика“.
Једино свој лажни ауторитет и инфериорну диктатуру, могу искаљивати силом на незаштићеном појединцу Србину.

Милан Дамјанац:
Ово хапшење потврђује још једном колико ниско Србија мора пасти како би била третирана као „партнер у преговорима“.
Milan Damjanac1 МУП Србије ухапсио Србина на Космету. Шта то значи?
Милан Дамјанац
Не само што нас обавештавају да ће несрећни Јовић бити ухапшен, већ од нас траже да ми то хапшење и извршимо како бисмо доказали лојалност Берлину и Вашингтону. Тек тада, административна линија не представља проблем, улазак српcке полиције и жандармерије на север Космета није објава рата, тада све може и све је дозвољено.
Нама је тражено да извршимо хапшење зато што једино појава српске полиције неће изазвати протесте и отпор на северу Космета. Тужно је то и јадно- Срби су обрадовани доласком наше полиције помислили да их неко добро чека, а добили су само лисице. Још једном се показује, поготово након случаја у Новом Пазару, да су у Србији заштићени сви сем Срба.
Најтужније од свега је то што овим потезом нећемо добити ништа. Нити ћемо удовољити Берлину, нити Вашингтону, нити ћемо добити какву похвалу. Добићемо једино нову-стару етикету да се са нама може једино силом и да само када смо понизни тада смо и добри.
А то „добри“ и даље не значи да ће нас оставити у животу. Не поштују нас довољно за тако нешто. Ово је наша срамота и наш јад, не срамота Запада. И за ово би требало да одговара влада, посебно њен премијер и министар полиције.

http://www.vaseljenska.com/vesti/mup-srbije-uhapsio-srbina-na-kosmetu-sta-to-znaci-2/

Нема коментара: