среда, 27. фебруар 2013.

Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“


Београд – Васељенска Телевизија је задњих дана објављивала мишљења виђенијих, а уредништву доступних, Срба по питању неких горућих тема у Србији. Коментари су били позитивни, али је деловало да нешто недостаје. Један коментатор је рекао: аналитика је у реду, али да нама треба нешто покретно. То конкретно је питање:  „Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“?“
Рецимо да је све већ написано и разрађено, али шта сада требамо да урадимо да спречимо ово зло које нам је за вратом.
Наши коментатори имају различита виђења проблема.
Олга Раваси из Чикага, оснивач Српског радија Чикага:
Србија је већ одавно загазила у дубоки понор и полако се дави у живом блату. У оваквој ситуацији је још једном потребно врло одлучно историјско „НЕ“. Наравно поставља се питање постоји ли фракција у Србији која је у стању да нешто тако и каже и ко би то био, народ или политика?
Olga Ravassi 241x300 Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
Олга Раваси
Воља народа се мора поштовати, а не политичка воља, а по свему судећи воља народа јесте да каже НЕ и ако политичари не послушају, да се подигне на неку врсту револуције и грађанске непослушности. Не сме постојати страх од новог рата и бомбардовања, јер он искључиво служи за политичку манипулацију грађанске свести, а није реална могућност.
НЕ Европској Унији и НЕ НАТО алијанси, НЕ Међународном Монетарном Фонду (ММФ), НЕ трозубој пирамиди моћи, Бриселу, Вашингтону и Ватикану.
Србија може да се сачува и интегрише у светске токове искључиво ако се самоопредели, уз узајамну сарадњу са Европском Унијом и западним светом, као и са земљама БРИК, уз поштовање правних, социјалних и других постулата Европске Уније, који ће узимати у обзир и поштовати културну и историјску традицију Србије и њеног народа.
Србија не сме да буде колонија, већ уставотворна државна јединка, самостална и независна, отворена за сарадњу на свим нивоима. Све друго је сигурна пропаст и суноврат која води ка даљем растакању земље и поробљавању народа.
Србија као „Београдски пашалук“ је дежурна тема. У окупираној Србији са обездушеним и обездуховљеним Србима постоје мале шансе да се догоди просветљење, освештење и прогледавање.
Svetozar Radisic izdvojena1 278x300 Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
Светозар Радишић
Једини пут је да се створе услови за васпитавање прве генерације васпитаних васпитачица. Настала генерација би могла да учи будућа поколења србици, србској култури и традицији и да подастре подлогу за стварање нових Срба попут Светог Саве, Светог Симеона, Светог владике Николаја Велимировића, Светог Јустина Ћелијског, Тесле, Пупина, Миланковића, Бошковића…
Овако, загледани у прошлост, Срби не чине ништа да своју генетику претворе у темеље будућности. Само слободни умови могу стварати извеснију будућност, а такве умове Србија непрестано изнедрава.
Будући да је информација најмоћнија стваралачка сила, потребно је ослободити школски систем и медије од утицаја страних, деструктивних фактора.
Дејан Тадић, економиста:
То је питање од ,,милион долара“ за некога ко нема визију, довољно храбрости и одлучности да заокрене ситуацију и из суноврата и распарчавања Србије извуче спас како за саму Србију тако и за све грађане који живе у њој. Међутим многи од нас сматрамо да би управо ми могли да то учинимо у овом тренутку. Не желим да звучим претенциозно, али покушаћу да дам неке обрисе тога кроз неколико веома битних тачака.
Dejan Tadic profil 1 Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
Дејан Тадић
1.   Србија да поштује себе да би почели да је уважавају други.
2.   Направити стратегију за наредних 50 година у популационом, економском и политичком смислу.
3.   Коначно Србија да има своје услове, за све стране делегације које долазе у Србију,или им Србија одлази на праг.
4.   Потребnо је конкретно и ексциплитно подвући црту свакоме оном, ко од Србије тражи било које парче њене територије.
5.   Јасно и гласно поштовати Устав и законе Србије, примењивати их у сваком случају, било каквог сецесијског и другог деловања било којег појединца или групе.
6.   Никада више не дозволити страној руци да покуша а камоли да одлучује о политичким или економским питањима у Србији.
7    Окренути се несврстаним земљама, земљама БРИКА, па тек онда западним земљама и то са свима само на равноправним основама.
8.   Зауставити сваку продају било којег стратешки важног пшредузећа у Србији.
9.   Тражити под претњом банкрота хитно финансијско реструктуирање дугова и њихово максимално одлагање у отплати.
10. Увести закон и прописе за пословање свих банака у Србији и тражити од њих реструктуирање свих дугова за становништво и привреду у складу са новим прописима пословања.
11. Основати Развојну банку Србије затим омогућити НБС да јој даје јефтин новац за откуп обвезница посрнулих стратешких предузећа уместо да се страно задужују.
12. Амандманом на Устав ограничити спољни дуг, спољотрговински дефицит и јавну потрошњу.
итд.
Историја нас подсећа, да нам је за тако нешто потребан вођа и вођство које није ничим испрљано од стране подаништва.
Ако тога нису, а волео биh да јесу, свесни господин председник Николић као и господа министри  Вучић, Дачић и Динкић онда ће сигурно Србија уколико не дође до некаквих промена осетити и свој коначан крај у сањању слободе своје независности, територијалне целовитости и просперитета.
Миле Арнаут, привредник:
Mile Arnaut Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
Само и искључиво јачањем економије.
Све лошије стање наше економије неминовно доводи до таквих последица, мада је овакво предвиђање готово немогуће без једног општег рата, а за рат су многе земље потуно неспремне јер су и њихове економије све грђе.
Друге земље ће можда чекати боља времена, а то њихово чекање нам даје преко потребно време. Не зависи ништа од њих, све зависи искључиво од нас.
Економија је реч о којој Срби никада нису водили рачуна нити јој придавали значај и то је један од главних разлога наше трагедије.
Економија решаве све, купује територије, крпи рупе, подмићује, гради будућност. Решава апсолутно све.
Остоја Симетић, Српски Културни Клуб:
ДСС је предложио уставном суду да неуставним огласи све договоре с Тачистаном које је постигао тадићев изасланик Борислав Борко Стефановић.
Ostoja Simetic izdvojena Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
Остоја Симетић
То је добра иницијатива, али се круцијални проблем налази не само у издајничкој политици бивше и актуелне власти, већ у капитулантском духу огромног броја Срба. Ми смо побеђен народ. Сад би, иако то јавно не признају, већина Срба потписала територијално распарчавање Србије за 100 евра већу плату или радно место.
Овакав ток ствари могуће је преокренути једино најширим друштвеним активизмом и рађањем новог патриотизма. То треба да покрену националне установе попут Матице српске, САНУ, универзитета… као и родољубива удружења грађана.
У међувремену, држава мора енергично одбацити све идеје, споља и изнутра, о даљем дробљењу Србије, те заузети чврст став према странцима уз моментални прекид евроинтеграција.
Милан Дамјанац:
Узроци континуираног смањивања територије Србије су вишеструки, како унутрашњи тако и спољни. Конкретни потези који би допринели очувању државне територије су, пре свега, обесмишљавање аутономије Војводине која је опасна по територијалну целовитост земље.
Milan Damjanac1 Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
Милан Дамјанац
У том смислу, у Уставу и Статуту постоји одредба која онемогућава укидање аутономије, и која- што је најневероватније- садржи криминално и опасно решење по којем о границама и промени садржаја аутономије одлучују само грађани који у њој живе. Треба финансирати невладине организације које се залажу за аутономију Срема, Баната и Бачке у оквиру Војводине, и који би временом обесмислили покрајинску администрацију.
У другој фази, новонастале аутономне регије које би тиме потпуно обесмислиле настајући војвођански идентитет би постепено биле укључиване у савезе градова широм Србије или посебних регија (регија западне и источне Србије). У трећој фази новостворене регије треба обесмислити спуштањем нивоа надлежности на сваку општину понаособ, а крајњи циљ би био модерно уређена српска држава која је изузетно децентрализована али само на градове и општине, без аутономија и регија, и нових скупих и опасних бирократских администрација.
Даље, треба укинути пдв на опрему за бебе и треба доследно путем медија промовисати културни и национални образац који би водио уједињењу и слози свих наших грађана. Међутим, оно што је најпрече је укидање накарадног партитократскогх система друштвене анархије у којој живимо, и која је основа наопаког система у коме само „сналажљиви“ успевају а паметни и успешни пропадају или напуштају земљу.
Мирољуб Петровић, Ценар за Природњачке Студије:
Не можемо скоро ништа да урадимо по том питању.
miroljub petrovic 3 Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
Мирољуб Петровић
Можемо као појединци да живимо у природном амбијенту, као наши славни преци, да имамо јаке породице, али цео државни апарат и светски систем који контролише и нашу државу, агресивно преко свих медија и система образовања промовише накарадни концепт живота у великим градовима, тако да је наш појединачни позитиван утицај скоро незнатан у државним оквирима.
Законодавство је тако подешено да они који су највећи робови система у граду имају највеће привилегије, и људи као муве без главе трче у градове не видећи да су те привилегије привремене и да ће трајати док Велики Манипулатор буде давао позајмице држави од којих се финансирају градски робови.
Једино да Бог подигне неког новог српског Мојсија, као некада Светог Саву,  и да на натприродни начин преокрене ток ствари.
Дакле, можемо као појединци да живимо у природном амбијенту, независно од система, и да се уздамо у Божје чудо да се спаси отаџбина.
Небојша Малић, политички аналитичар:
Nebojsa Malic3 Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
Небојша Малић
Идеално, тако што би држава требало да буде јака у сферама где има легитимну улогу – заштита територије и имовине, првенствено – док у пословима који традиционално припадају друштву, а које је модерна држава узурпирала, треба да врати ингеренције.
Тако би се не само спречила централизација моћи у Београду, већ и стварање локалних феудалних барона.
Укидање аутономних покрајина би био одличан почетак тог процеса, али само почетак.
Петар Милатовић Острошки, књижевник, Беч:
Да не би Србија била претворена у четврти по реду „Београдски пашалук“, на стогодишњицу ослободилачког Првог Балканског Рата (1912.), треба ове Господње 21012. године организовати свесрпски сабор на којем ће учествовати: сви посланици Скупштине Србије, Влада Србије, председник државе, Свети архијерејcки Сабор СПЦ укључујићи и Свети Архијерејски Синод СПЦ, руководство САНУ, руководство Удружења књижевника Србије, најзначајнији представници српских патриотских организација у расејању, као и најзначајнији представници српских патриотских организација у отаџбини.
На том свесрпском саборовању, на стоту годишњицу ослободилачког Првог Балканског рата, треба позвати као госте све акредитоване амбасадоре, али без права одлучивања, а за почасног госта треба позвати председника Русије Владимира Путина, с правом да се, као осведочени мирнодопски револуционарни геније, обрати Сверспском Сабору!
На том свесрпском саборовању треба донети обавезујућу Резолуцију којом се тражи од Скупштине и Владе Србије да:
-          Да Скупштина Србије прогласи неодустајни циљ чувања државно-правног и територијалног јединства у складу са Уставом Србије;
-          Да Скупштина Србије укине све законе и остале уредбе које су у директној супротности са Уставом Србије;
-          Да Скупштина Србије стави ван снаге и прогласи неважећим све партијске и приватне споразуме које је неко потписао на штету државе Србије;
petar milatovic1 Како да спречимо да Србија постане „Београд са околином“ (2. део)
-          Да Скупштина Србије територију Косова и Метохије прогласи окупираним делом Србије од стране страних окупатора и домаћих терористичких и сепаратистичких организованих група;
-          Да Скупштина Србије иницира јавну расправу и усвајање Српског националног програма који би подразумевао цивилизацијско уједињење Србије, Републике Српске, Републике Српске Крајине и Црне Горе;
-          Да Скупштина Србије иницира стварање Православног економског блока.
-          Да Скупштина Србије донесе Закон о антитеростичкој заштити који би штитио државно-правни у уставни поредак Србије;
-          Да Скупштина Србије донесе Закон о забрани свих терористичких и шпијунских организација у држави;
-          Да Скупштина Србије тражи од УН да се стриктно поштује Повеља УН и остали међународни уговори и Конвенције који гарантују државно-правну неповредивост територије Србије;
-          Да Скупштина Србије донесе Закон о обавезној војној обавези свих пунолетних грађана државе Србије;
-          Да Скупштина Србије поништи све Законе који на било који начин дезинтегришу Србију као државу, а овде првенствено мислим на забрану Закона о повратку протераних Срба са Косова и Метохије који је потписао Титов распоп Владе Зечевић, а који је и данас на снази, на срамоту целог српског народа;
-          Да Скупштина Србије прогласи обавезујуће поштовање Закона о заштити људских права УН и да донесе Закон о протеривању из Србије са правом враћања у матичне државе свих лажних политичких емиграната од 1941. године до данас!
-          Да председник државе и комплетна Влада Србије стриктно поштују Устав Србије и да користе сва легална уставна и законска овлашћења у циљу заштите државно-правног и територијалног јединства Србије.
Овај Свесрпски сабор на стоту годишњицу ослободилачког Првог Балканског рата треба да преносе све телевизијске и радио станице са националном френкфренцијом, као да сви медији истинито обавесте народ о целокупном току Свесрпског сабора.


http://www.vaseljenska.com/drustvo/kako-da-sprecimo-da-srbija-postane-beograd-sa-okolinom-2-deo/

Нема коментара: